måndag, november 21, 2005

Sbriciolata

Idag har vi haft bakafton jag och min inneboende italienska. Hon bjöd på ett läckert recept. En slags smulpaj med limekräm! Supergott!

Sbriciolata

Kräm:
2 ägg gula
4 tsk socker
3 tsk vetemjöl
4 dl mjölk
limeskal eller citronskal

1. Äggula och limeskal i en kastrull. Värm på plattan och rör om.
2. Tillsätt socker. Rör om.
3. Tillsätt vetemjöl. Rör om.
4. Tillsätt mjölk. Rör om.
5. Ta bort limeskalen.

Deg:
300 g vetemjöl
100 g socker
1 ägg
100 g margarin
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Blanda ihop till en smuldeg. Lägg hälften i en smord form. Lägg över krämen. Lägg resten av smuldegen ovanpå. I ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Med risk att det varit vissa översättningsproblem. Men jag tror att det här ska stämma ganska bra!

Vi gjorde även mördegskakor. Chackrutor, syltkakor och vanliga runda med mandel och pärlsocker. Mums! Vi rostade även mandel i ugnen. Enkelt och gott. Vi tänkte även göra pepparkakor (köpesdeg!), men det får hon göra när hon kommer hem till Italien igen!

Inga kommentarer: